Flyplassen  Kvernberget i Kristiansund forandret mye på Nordmøre da den ble åpnet i 1970. Da ble den mye lettere å bevege seg til andre steder i inn og utland etter gjenreising og utvikling av nordmørsbyen og distriktene rundt. John Kuløy har skrevet en inngående artikkel på 7 sider i bladet Flyhistorie nr 58/ 2020.
flykvernberg
John Kuløy har et 30  talls utgaver av bladet som artikkelen står i. ( interesserte kan ringe mobil 926 43 067) . Han er ivrig historisk flyinteressert, og kan opplyse litt av hvert i historien om Kvernberget .Blandt annet  om det første jetflyet Fokker F 28 med Kronprins Harald som landet i juli 1970. Det flyet styrtet i Asker lille julaften 1972 der 40 passasjerer omkom . Ellers har Kuløy arbeidet med flystevne på Kvernberget, men koronasituasjonen stoppet dette. ( Foto: Boa/BN)
pilot 1
Her episode litt ukjent i 2001 som var litt småskummel.Et F 16 fly fra Ørlandet flystasjon  nødlandet på Kvernberget og piloten ringer heim til basen i Luftforsvaret. ( Foto: B.O. Angvik)
kvern 4
Rundt 2010 installerte Avinor  et skikkelig havari/brannøvelsesanlegg øst for flyplassen. Her kan  ild og røyk styres fra denne boden. ( Foto: BN arkiv)