Skretting-fabrikken på Averøya utenfor kommunesenteret Bruhagen i Møre og Romsdal er ikke småtterier. Fabrikken har fire produksjonslinjer, og har en teoretisk produksjonskapasitet på inntil 450.000 tonn per år. Hvor mye de faktisk produserer, er ikke kjent. Her er det snakk om Averøys hjørnestensbedrift. 
bruhagen skretting
Skretting har rundt 3 400 ansatte på verdensbasis. Produksjonen i 16 land; Australia, Brasil, Canada, Chile, China, Ecuador, Egypt, Frankrike, Irland, Italia, Japan, USA, Norge, Spania, Tyrkia, Vietnam og UK. Disse fabrikkene produserer fôr som selges til over 40 land. Hovedkontoret til Skretting ligger i Stavanger. Her holder både den norske og den internasjonale ledelsen til. Skrettings internasjonale forskningsselskap Skretting Aquaculture Research Centre er også lokalisert i Stavanger. Her fabrikken i Averøy som er den største i konsernet. Startet 1983 med 13 ansatte. (Foto: Boa/BN)
fab
Skrettings fiskefôrfabrikk på Averøya er den største av Skrettings tre fabrikker i Norge, og for Averøya har bedriften vært svært viktig. Bildet er fra 2013. ( Arkiv BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her