M/S Viking Sea, (LAWP7), 228,92 x 28,8 x 8,86 m., bygget ved Fincantieri S.P.A,., Anaconda, Italia i 2016. Et skip i "Viking Star-klassen" og søsterkip til M/S Viking Star, M/S Viking Sun, M/S Viking Orion, M/S Viking Jupiter og M/S Viking Sky. Det var egentlig M/S Viking Sky som skulle seile under navnet M/S Viking Sea, men på grunn  av forsinkelser ble navnene omrokkert.

wiking 1

Viking Sea har Bergen som hjemmehavn og flaggstaten er Norge. Rederiet er Ocean Viking Cruises, driftes operativt og teknisk av Wilh. Wilhelmsen. Diesel-elektrisk framdriftsystem, to hovedpropeller,  2 stk. baugthrustere og en akterthruster. Toppfart er 20 knop. Fasiliteter for 930 passasjerer og et mannskap på 300. 3 svømmebasseng, spa, treningssenter og butikker.

Den skal ligge i Kristiansund i opplag et par mnd. på grunn av manglende oppdrag som skyldes Korona. Alle passasjerer ble satt i land i Portsmouth i  England. Mannskapet er ferdig med karantenetid , og skipet er konstantert  koronafritt, Av et mannskap på 300 settes de fleste i land og ca. 80 blir igjen for å holde skipet reiseklart. De som først går i land får ikke komme ombord igjen. (Tekst/ info: Håkon Bloch)
wik 2


Sjelden opplagsgjest i nordmørsbyen Kristiansund ved kai på Dale. ( Foto: Boa/BN)