Hullet på bunkeren på toppen av Klubbneset er sikret med treplatt. Dette hullet tilkom da den svære stålmasta blke brent ned i 1947. Merkelig at noen ikke har veltet seg ned her  de siste 73 årene. Like viktig er at gangveien opp forbi et stup  på 7-8 meter er sikret. Bunkeren er tilgjengelig for å se. 
wass 1
Dette hullet på den svære bunkeren er tettet. Bunkeren tilhørte Luftwaffe sitt varslingssystem i Kristiansund, og var svære greier på alle hauger. Det skal være Rotary som har stått for arbeidene på haugen og stien her. ( Foto: Leif Magne Andersen)
wass 1d
Her er dette hullet før det ble sikret. (Foto: Arkiv BN)
wass rom
Bunkeren er Regelbau L 480  og er tilgjengelig .  For å få opp alt av betong og alt annet måtte vært litt av kunst her ute. Men tyskerne laget trallebaner med vinsjer og gjorde seg hjelp av dette. ( Arkiv BN)
wass fot
Her foten til radarstasjonen som var rundt 40 meter høy. Seksjoner sveiset sammen på haugen her etter 1942. Her fra ble alle flybevegelser rapportert til  sentralen nedenom Varden med data fra 3 andre radarer. Alle data ble overført til flyplassen på Gossen. Rekkevidden var 35 til 190 kilometer avhengig hvor høyt fienden var. Det var en tidligvarslingsradar der nøyaktigheten var pluss/minus 300 meter. ( Arkiv BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her