Siste nytt fra Ålesund kommune om koronaviruset og tiltak: 15 cruiseanløp som er ventet å anløpe Ålesund frem til 1. mai rammes av restriksjoner noe som betyr at passasjerer ikke få gå i land. Skip som legger til kai vil kun få mulighet til å proviantere. Det samme gjelder Hurtigruten, men passasjerer får stige av og på. 

FB IMG 1583968592793

 
-Dette betyr at Ålesund legger seg på samme restriktive linje som Bergen og Stavanger, sier kommunedirektør Astrid Eidsvik under kommunens pressekonferanse i kveld kl. 19.00 som ble streamet via NRK Møre og Romsdal. 
- Det er allerede innført forbud mot arrangementer med mer enn 100 deltakere, noe som sier litt om hvilken linje vi ønsker å ligge på når det kommer til folkemengder, sier ordfører Eva Aurdal. 
Beredskapssjef Albert Gjørtz sier det er fornuftig å ha på plass en egenberedskap for tre dager.  -Men vi ønsker ikke en situasjon med hamstring nå, understreker han. 
Der er nå fem bekreftede tilfeller av koronasmitte. Fire i Ålesund og en i Sula. 
-Vi må organisere dagen vår på en måte som gjør at ikke mange er samlet samtidig, og når det gjelder skoler og barnehager vi vil gå gjennom problemstillingen kontinuerlig, sier Eidsvik. 
-Så langt er smitten som er kommet inn her, kommet med tilreisende, og vi har godt samarbeid med Giske kommune når det gjelder Vigra, opplyser kommuneoverlege Olav Mestad. Der vil der også være møter i morgen tidlig. 
-Dette gjør vi for å sette helsen til våre innbyggere i første rekke, sier Eidsvik.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her