Liggetiden til hurtigrutene vil i framtiden bli kun 15 minutter eller " Kort opphold" som det stod i oppslaget i kassen på Shipping service før i tiden. Fra juni i år vil både Molde og Kristiansund miste liggetiden fra rundt 2 timer til et kvarter både på nord og sørgående seilas. Konsekvensene kan bli mange. 
over 1
Hurtigrutene vil komme på snarvisitt i Molde og Kristiansund i framtiden. Det blir ingen tid å se noe som helst later det som. Det satses på Ålesund. ( Arkiv Polarlys ved Averøy)
over 2

Spørsmålet er om det blir tid å sende overlandsturister med buss mellom Molde og Kristiansund i framtiden. Her bespisning  på Bjartmars Favorittkro der også besøk på Kvernes stavkirke og reise over Atlanterhavsveien med stopp på Svevestien står på programmet. ( Arkiv BN)
over aales
Det satses på Ålesund med over 10 timers liggetid . Da har men tid til å besøke Sunnmøre og severdighetene der som er ganske så mange. Småbyer som Molde og Kristiansund er bare omveier og heftelse for hurtigrutedriften er det mange som har snakket om lenge. Man skal ikke se bort fra direkte reise Trondheim-Ålesund i framtiden. ( Arkivfoto: Brunsvika net)