Kl.15:05  fredag  meldte et Sea King redningshelikopter Mayday til Luftrafikkjenesten  etter å ha mistet den ene motoren på vei fra Tr.heim til Ørland. HRS ble varslet og sendte nødetater mot mot Flakk. 15:05 landet det trygt på Flakk. HRS koordinerte sammen med den lokale redningssentral ui Trondheim. 
siking
Landet kort tid etter at den ene motoren stoppet over Trondheimsfjorden. ( Arkiv BN/ red. aksjon Averøy)

Det er 46 år siden 330-skvadronen ble operativ med Sea King. Først ute var basene Bodø, Sola og Ørland 1. mai 1973, mens Banak ble operativ i august samme år. Siden har det kommet til to baser: Rygge og Florø.De fleste av den norske redningstjenestens 12 Westland Sea King MK43B-helikoptre er 47 år gamle og skulle for lengst blitt erstattet av nye helikotere Men i påvente av den mer moderne, men forsinkede, etterfølgeren, har et teknologisk løft på tampen av levetida beholdt Sea King som en effektiv plattform for søk- og redning.
siking hust

Sea King ved Hustad skole under redningsaksjonen på " Viking Sky" under storm i mars 2019. Enkelte maskiner har 10. 000 timer i innsats siden 1972. ( Foto: Arkiv BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her