Tirsdag  klokken 12 avdukes det en minneplate ved ankeret fra fullriggeren Stella.

Det er Norsk Skipshistorisk Selskap Nordmøre som for kort tid siden foreslo for Kristiansund og Nordmøre Havn IKS at det burde komme en eller annen form for informasjonsplate ved stokkankeret nederst i Kaibakken (”Ellingsenhjørnet”).
ank
Ankeret som får minne og opplysningsskilt. ( Foto: Håkon Bloch)

Dette ble positivt mottatt av havnesjef Arnt Honstad, og Kristiansund og Nordmøre Havn IKS besluttet med glede å få en minneplate på plass.

Avdukingen blir foretatt av Unni Brennevand Krefting, barnebarn av kapteinen på Stella, Knud Andreas Knudsen. Ellers under avdukingen deltar havnesjef Arnt Honstad og Jørgen Strand, formann i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre, de vil fortelle litt om stokkankeret og litt om forliset til Stella.

Minneplaten er utført i sort granitt og står på en lav sokkel. Den er laget ved Brødrene Strand Stenhuggeri AS, det samme firmaet som laget Skonnertbriggen i Øverparken. Minneplata viser en tegning av den tremastrede fullriggeren i tillegg til at det er en kort informasjon både om Stella og om stokkankeret.

Før stokkankeret til Stella fant sin plass ved ”Ellingsenhjørnet”, hadde det i en rekke år tjent som anker for fortøyningsbøyer på havna i Kristiansund.  Litt om " Stella"

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her