Det er endel innspill i media om fastlandsforbindelse for Aukra. Ikke minst i Møre/Romsdalsakse- disputten. Fra en lesers  mening er det helt utrolig at  Aukra har ferge ennå. Mens " hele" Nordmøre og Sunnmøre/ Frøya-Hitra  har fått tunneller under alle fjorder..Eks. Eiksundssambandet, Godøy, Giske, Valderøy, Ellingsøy og ikke minst Averøya har blitt landfast i alle retninger, så er det ferge her til landets rikeste kommune ennå. En tunnel til Tornes har vært naturlig mener egentlig  ganske så mange. 
tort 1
Her over fra Fræna i Kjørsvika er det 1800 meter over til Aukra. Averøytunnelen er 5779 meter lang og 250 m dyp. Mange mener at en fastlandsfornindelse til Aukta hadde vært gjort i en håndvending /  dybde i fjorden litt uforderende , men overkommelig.  En leser skriver til BN og sier det er merkelig at tunnell over over her ikke har kommet.( Foto: Boa/BN)
tort 2
1790 meter i luftlinje over sundet her.mellon Fræna og Aukra. Ingen planer for  tunnel så langt får vi vite av en leser i Fræna. Det skal koste milliarder over Julsundet og  forbindelse til Midsund står det også. ( Kart Finn/ kilde)