Kystvakten ved "KV Svalbard", KV største skip,  har i dag skrevet polarhistorie ved å være det første norske fartøyet som har nådd Nordpolen. Dette kom overraskende på mange. Med skip helt til Nordpolen var ikke mulig for en tid siden. Tykt belte med uendelig skruis gjorde at Nordpolen bare kunne når til fots med hunder og sleder lærte man . 
eisf 1
Skipssjef Geir-Magne Leinebø og Toktleder CAATEX Dr. Hanne Sagen har plantet kystvaktflagget og det norske flagget på Nordpolen. Fotballkamp skulle også arrangeres i løpet av onsdagen. ( Foto: Kystvakten )
eisf 2
Her " KV Svbalbard" ved Nordpolen. Hvor er de uvbervinnelige ismasser på polpunktet man i alle år har hørt om  være vil sikkrt mange lure på. Uten tvil et innspill i klimadebatten antar vi dette vil bli. ( Foto: Kystvakten)
eis l
Forsvarets/ KV egen satelittekspert Vidar Madsen er ombord på første norske fartøy på Nordpolen. Forsvarsmateriell tester sammen med FFI det nye Iridium Certus satellittsystem nord for 80. breddegrad. Det oppgraderte systemet gjør det mulig å laste ned og sende bilder av feks iskart. ( Foto:Kystvakten Norge)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her