M/S Vestra, (LJVL), 28,4 x 8,5 x 3,2 m., ex. B/F Trygge. 14 bilers ferge bygget i 1938 ved Storvik Mek. Verksted i Kristiansund og leid ut til MRF for bruk i sambandet "Kristiansund - Kvernes - Gjemnes - Torvikbukt". Den ble bygget for statlige midler og utleid til MRF, Sattes inn i ruten sommeren 1938. Dette ga byen forbindelse med buss/bil til Averøy og Gjemnes. Dette frem til fergekaia på Kvitnes ble ferdig i 1952.  Ombygget i 1966 fra midtkaising til rorhus på siden (sidekaising) og fikk navnet M/F Vestra. Innleid av MRF og satt inn i rute på Vinjefjorden. I 1989 tatt ut av rute og solgt.  Den var i bruk under byggingen av "Gjemnesundet hengebru". dagens rederi er  Hansen Maskin & Transport A/S i Glomfjord.

henn 45

Står nå på slippen til Kristiansund Mekaniske Verksted (Mollan). (tekst/foto Håkon Bloch).
henn 1s
Mange har reist med " Trygge". Her i Nordsundet i sine "velmaktsdager". ( Potkortutdrag H. Bloch)
henn 1

Travelt på Mellomværftet i dag. Både utsetting av nypusset båt  og slippsetting for vedlikehold. Norges eneste museumsverft som enda er i bruk.Alt foregikk på riktig museumsvis og alt gikk etter planen.Åge Storviks " Oma opp, og " Fiskaren" tilhørene Helge Hegerberg sjøsatt. ( Tekst/foto: John Kuløy)

henn 12

Man tar ingen sjanser ved bruk av slipen i Mellomværftet.Henning Bjerkestrand holdt vakt. Det var en stygg ulykke her rundt 1978 da vaier på slip røk og traff en mann som omkom. ( Foto: John Kuløy)