Nordneset lykt er blitt en kjent plass ute på kysten ved Hustadvika. Sjelden og kanskje ikke kommer man så nær den voldsomme Hustadvika som på de eksellente kyststiene her. Nå er den gamle lykta skiftet ut i begynnelsen av juni.  Den har sett litt av hvert her siden 1901.
non 1
Her er den nye lykta som er selvforsynt med strøm. Gammellykta hadde lagt fram 220 v  ukjent år.  ( Foto: Boa/BN)
non 2
Her batteriene og utstyret som styrer strømmen til lykta. Utstyret og hele lykta kom med helikopter, og kystverket har boret og støpt fast utstyret. ( Foto: Boa/BN)
non 4
Her Sigmund Julshamn ( 78) som sitter ved gammellykta fra 1901. Den var av støpejern fra Frognerkilens Værksted. Han forteller at det var parafindrift her i mange år, den gårdene inne på Farstad/ Julshamna  stod for service og lyssjekking et år hver. Lykta har var den siste det kjente skipet " Rokta " så før den gikk sørover. De fikk et glimt i april 1938 slik at de plutselig fikk vite hvor de var på Hustadvika. De gikk derfor sørover i stormen, men havarerte på Gallerskjærene NV av Bud der mange omkom. Forøvrig er han ofte på kyststien her mellom Julshamna og Nordneset.  Nylykta er rund, mens denne på bildet er 8 kantet. Det er dårligere ly bak her nå, sier han til BN.  ( Foto: Arkiv BN 2017)non vik

Her gammelykta som nå er historie der mannskaper fra Viking Sky er ute og ser på havaristedet.30. mars 2019. ( Foto:Boa/BN)