Det er veldig mange som er opptatt av krigshistorie på våre kanter av landet,og  i landet forøvrig også. Her et glimt fra Romsdal og det tyske torpedobatteriet på Julholmen vest for Molde. BN fikk i sin tid dokumentasjon og bilder  fra en Rolf Menge som var i en avdeling som skiftet ut torpedohoder på lageret av torpedoer.  Det het Torpedo Klarmachungskommando Mõre. Noen interessante bilder kom også. 

43 jul
Her er torpedokanoner  skjult i en naustlignende bygning på Julholmen før den voldsomme betongbunkeren ble bygd i 1944. ( Foto: Rolf Menge)
43 you
Slik ble det etter hvert, en enorm betongkoloss med torpedokanoner ut mot Julsundet . 652 kubikk med betong er brukt i denne.  Tilsvarende bunker ved sjøen med torpedoutskytingsanordninger finnes på Klauset på  Otterøya  ikke langt unna. Kommandoen var  MAB  505 ( herunder Karihola og Kolvika. ( Foto Youtube)
43 p
Torpedobunkeren ved Molde er i forbausende god stand i forhold til den kristiansundske ramponerte Kolvika. Her er det lett å omdanne en " steinalderkrigsmaskin" til en spesiell severdighet . ( Foto: Kystfort .no)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her