Flyplassen, Kristiansund Lufthavn Kverneberget fikk onsdag 22. ny snøfreser. Det er en Norskprodusert  "Øveraasen TV 1000". Det er en høyhastighets snøfreser konstruert for snørydding på flyplasser og kan håndtere snø med dybde fra 1 cm til 2 meter. Snøfrseren er montert på et spesialbygd chassis og er utstyrt med den unike "Flying Cab", (førerkabin).

fres 1

Maskinteknisk leder Inge Olsen foran den 3,4 meter brede fresen som har investeringskostnad på over 10 milloner kroner. ( Foto: Håkon Bloch)

fres 1

Førerhytten kan flyttes forover for beder utsikt. ( Foto: Håkon Bloch)

Den gjør at førerhytten i første posisjon er plasert bak fresaggregatet, men kan enkelt flyttes frem og over for å sikre optimal sikt under arbeid. Førerhytten er ikke montert fast i maskinen , og er lite utsatt for vibrasjoner og forstyrelser . TV 1000 har to diselmotorer på tilsammen på over 1000 hk. Den har en kapasitet på mere en 6000 tonn snø i timen ved en kastele på maximumngde 40-50 meter, teoretisk arbeidshastighet 62 km/t, svingradius med bruk av for- og bakhjulstyring er 6,6 m. Lengde på 11,77 m., bredde på 3,64 m. og høyde på 4,33 m.. Har firehjulstrekk. Koster mye over 10 mil. kroner. (tekst/ Håkon Bloch).

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her