På dagen i dag 6. mai, foregikk et svært angrep mot tysk konvoifart på Hustadvika. To allierte hangarskip , Searcher og Furious sendte  rundt 50 bombe og torpedofly inn mot kysten der de traff på flere skip på vei fra Narvik på vei til Tyskland. Her ble det senket skip , men det er store feil i rapportene etter angrepet.
atti 3
Her er angrepet i gang. Blandt annet den norske lastebåten "Almora" og tankeren "Saarburg" kom under angrep med bomber og torpedoer. Begge ble rapportert senket, men det er ikke riktig. Tankeren ble skadet i hekken og ble slept til Kristiansund etterpå. (Foto: Fleet Air arms/uk) 
atti 4
"Almora" 2522 BRT norsk lastebåt som tyskerne tok i 1940 ble bombet og sank her sør for Kvitholmen. Norsk mannskap var ombord der 8 omkom. ( Foto: Fleet Air arms/uk)
atti 2
Her "Almora" i Kirkenes lastet med tysk utstyr som biler og annet. Skipet overlevde i 1940 da det gikk på enmine. ( Foto: Ukjent)
atti 1 b
Ligger ikke på Hustadvikas bunn : Denne tankeren "Attila" tilhørende rederiet Alf Jakhelln i Oslo. Tatt av tyskerne og omdøpt "Saarburg"i 1940. De allierte sier de senket den 6. mai 1944. Den ble skadet og slept til Kristiansund hvor de tettet hullet etter torpedoen i hekken. (Roret og noe annet ligger på bunnen utafor Storkaia) Skipet ble tilbakelevert eieren i 1945 . I 1954 ble skipet solgt til Panama. Hugd opp i 1955. 

Også tyske historiske kilder gikk på den: Württembergische Landesbibliothek : Vorstoß im Raum Kristiansund/Nord. 18 Barracudas und 14 Seafires von Furious, 20 Wildcats von Searcher greifen 2 dt. Geleite an und versenken bei 2 Verlusten den Erzdampfer Almora (2522 BRT) und den Tanker Saarburg (7913 BRT)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her