Odd Fellow-ordenen har sponset Redningsselskapet med betydelige midler de siste 30 år. Nylig ble den 3dje skøyta med navnet " Odd Fellow" døpt i Oslo av den kjente artisten Wenche Myhre på kaia i hovedstaden.
off 3
Her gikk chamagneflasken i siden og den toppmoderne " skøyta fikk navnet " Odd Fellow III " på 200 års dagen for denne ordenen. Odd Fellow skøytene her reddet 111 liv og assistert 6000 fartøyer langs kysten. ( Foto: Redningsselskapet/Per S. Larsen)
off 2
Skal stasjoneres i Nordnorge:RS opplyser at 22000 medlemmer i Odd Fellow har deltatt i innsamlingen. Rundt 42 millioner har den kostet. 

RS «Odd Fellow III» er 22 meter lang og har en toppfart på nesten 40 knop, ved hjelp av to MTU-motorer som hver yter 1660 hk. Skøyteklassen kombinerer både høy fart og stor slepekraft, samtidig som den er bygget for å gå ut i all slags vær.

RS «Odd Fellow III» har blitt utrustet med vannjet-er fra Rolls-Royce, og har en rekkevidde på hele 600 nautiske mil, slik at den kan utføre jobber langt til havs. I tillegg har den brannkanon som kan pumpe ut 4000 liter vann i minuttet. Skøyta skal betjenes av et mannskap på tre, og den vil alltid ha dykker om bord.( Foto: RS)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her