Deler av finanskomiteen på Stortinget har vært rundt omkring i Averøy i dag for å besøke bedrifter. Det var Jan Steinar Engeli Johansen som var guide og reiste sammen med Magnus Birkelund og Sivert Bjørnstad  i Finanskommiteen . Blandt annet var de på steinbruddet og så på det store grustransportbandet til Gustad Maskin og Transport ute i Hendvågen.
jae 1
Fra Hendvågen før delegasjonen dro opp på Steinbruddet.  Fra venstre  Olav Engvik, Jan Steinar Engeli Johansen, Odd Halvor Gustad, Sivert Bjørnstad, Magnus Birkelund og Gunder Viken. (Foto: Boa/BN)
jae 2
Odd Halvor Gustad kunne berette at firmaet hadde holdt på å legge opp til dette prosjektet siden 2009.  Det vanskeligste med alt var ikke tekniske utfordringer med byråkratiet m.h. t. søknader og godkjennelser . Det hemmer voldsomt alt hvis man har en god ide kunne stortingsrepresentantene blandt annet få med seg.  Forøvrig har steinmassene  herfra blitt godkjent i  asfalt av sterkeste sort. 300.000 tonn i året skipet ut fra nykaia er målet. ( Foto: Boa/BN)
jas 4
Her kommer transportbandet på rundt 500 meter under Hendveien med tid og stunder. ( Foto: Boa/BN)