kje 2
Denne svenske " Origo" har passert Nordmøre på vei nordover. Kjell Dønheim skriver: Denne svensken passerer vinduene mine to ganger i året. En gang på vårparten på tur nordover i leia, og en gang på høsten og da mot sine hjemlige strender. Så hender det at jeg ser den igjen på TV'n da som støttefartøy for ekspedisjoner til Svalbard eller andre eksotiske steder og da med mange ungdommer som er ute for å utforske verden. Skipet ble bygd i 1955 har en fin form og er godt vedlikeholdt.
kjel 7
M/S Vikingbank, (LLAS), R-3-K, 61,75 x 11,6 x 6,1 m., hjemmehavn er Bergen, bygget ved Rabben Mek. Verksted A/S, Bekkjarvik i 2000. Rederiet er Cetus A/S i Kopervik. den har tidligere hett M/S Harvest, (tekst/foto Håkon Bloch)
kje 1
Kystverkbåt i Kristiansund med navnet " Ulla". ( Foto: Leif M. Andersen)
kje 3
M/S Dr. Riiber, (LMVB), 16 x 5 x 1,8 m., bygget ved  Gazelle Technology A/S, Aukra i 2004. I AIS Medical Trans, på norsk legeskyss/ambulansebåt av typen : Flying Fish 55X Ambulance (SAR), bygget i aluminium (alu/GRP). Hjemmehavn er Molde og eier er Aukra Kommune. Den har som framdriftsmaskineri på 2 ganger 1000 hk som gir båten en fart på 40 knop, den bruker vannjet. Båtbyggeriet på Aukra bygger mange forskjellige båter, til brannvesen, arbeidsbåter i forskjellige størelser, har levert båter til SAR, Røde Kors i Sandefjord og på Tjøme. Den vikarierer for M/S Øyvakt som ligger i Trondheim for service. (tekst/foto Håkon Bloch)
kje 4
Denne taubåten med en gravemaskinlekter på slep kom lørdag inn Marcussundet for så å legge til på Lyhsalmenningen. Slepet kom nordafra og skal til Ålesund.
T/B Leonardo, (OJQI), 28,6 x 8,7 x 3,5 m., bygget i 1986 og er hjemmehørende i Finland. Lekteren hete Hector, 41 x15 x3,7 m., har tre støtteben for å sette på bunnen og en fastmontert gravemaskin. Den har en maksimal arbeidsdybde på 22 m.. Den brukes til bunnarbeid som mudring og annet, til å frakte bort massene har selskapet splittbare båter for å dumpe lasten. Lekteren eies av Wasa Dredging OY, Finland som har mye redskap til slikt arbeid, flere Backhoe Dredgers (med gravemaskin), Drilling Plattforms og Splitbarges. Taubåten heter Leonardo. Lekteren Hector (tekst/foto Håkon Bloch)
kje 5
Ellers arbeider skipshistorikere med å finne ut hva denne skonnertbriggen fra Christianssund heter . Postkort fra 1880-90 tallet- ( Foto fra Knut Kristiansen)

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her