Odd Roald Wiik ( 77) fra Kristiansund holder på med litt av et prosjekt. Han dokumenterer det som skjedde  i Tingvoll i løpet av krigstiden. Det var ikke lite. Her finnes rester av befestninger og annet flere plasser innover langs Sunndalsfjorden. Det er her snakk om en film med stillbilder og kommentarer.Brunsvikanet har vært og sett en smakebit av filmen som har vært arbeidet med i 2 år. 
owiik er 1 br
Odd Roald Wiik på Hansøya der han bor. Han har i lengere tid jobbet med en dokumentasjon over krigstiden i Tingvoll sammen med en kompanjong fra Meisingset. Vi har sett utdrag av filmen, og her er mye folk sikkert aldri har hørt om. ( Foto: Boa/BN)
owiik 2
Fantastisk nok er en historie om tilfeldig funn av sprengstoff under veien på RV 70 på Gyl for noen år siden. Veien var underminert under krigen, og kunne sprenges på 3 plasser. At man plutselig fant dette i 2009 er ganske sensasjonelt. ( Foto: Privat/ Odd R. Wiik)
owiik ting
Russiske fanger i Tingvoll var også å se under krigstiden slik som over alt i Norge. Også her var det bunkere som ble bygd, bl. a, et stort fjellanlegg ved Sellgrev veveri. At nå historien blir samlet er viktig for etteriden. ( Foto : Ukjent)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her