Av : Jørgen Strand. Ved Mellemverftet i Kristiansund ble det bygget en del jakter og galeaser.

Det aller siste av slike skip som ble sjøsatt fra Mellemverftet var jakt ”Fosna”. Det var Petter Eriksen, en av de tre eierne av Mellemverftet, som sto for tegningene av ”Fosna”.
fosna
Foto fra postkort 1914 ( H. Bloch)

”Fosna” var bestilt av et partsrederi i Hamnes i Surnadal med Lars T. Hamnes, Kristian N. Solem, Nils Chr. Torvik og Kristian T. Hamnes som partshavere. Det ble besluttet at så snart byggingen av fartøyet var gjennomført skulle Kristian T. Hamnes løses ut av partsrederiet.

På dette tidspunktet var Lars T. Hamnes i ennå noen år også partseier i den noe større jakt ”Embla”. Da ”Embla” ble sjøsatt kom representanter fra Skipskontollen og stemplet 49,6 br.reg.tonn i lukekarmen.
fosna k

Med referanse i både registreringsmessige forhold og kostnader til forsikringer m.v. var det ønskelig at ”Fosna” ikke skulle overstige 50 br.reg.

I hele sin eiertid på Nordmøre gikk ”Fosna” på Lofoten og Finnmarken, i de aller fleste årene med Kristian N. Solem som skipper.

Partsrederiet ble først avviklet når ”Fosna” etter ca. 20 år ble solgt til Svelvik.

Så gikk det med ”Fosna” som med de fleste andre jaktene og galeasene som var bestemt for slofarten: innsetting av motor, ombygging og en annen tilværelse som kystfrakter. Og som med så mange av fartøyene fra den tiden: navneskiltet blir tatt av og fartøyet får nytt navn. De siste årene finner man tidligere ”Fosna” som ”Astrid 2”.
fosmna j
Fra rundt år 1900 i Vågen i Kristiansund. Jakt " Fosna" var bygd på Mellemværftet øverst til høyre i bildet. ( Nordmøre Museum foto)

Rundt 1960 kolliderer ”Astrid 2” i Drøbaksundet og forliser.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her