100 000 reisende i 2019?(Pressemelding)

2018 ble enda et bra år for Sundbåten hvor vi noterer en passasjerøkning på ca. 5%. Totalt reiste 96 773 passasjerer med båten. Det er gledelig å registrere at økningen kommer på hverdager og lørdager (50/50), sier daglig leder Susanne Kirk Lossius.
angvik sund


Planleggingen for 2019 er godt i gang og vi er glad for å kunne meddele at det fortsatt vil være gratis å reise med båten på lørdager og vi også i år har klart å få støtte fra lokale bedrifter til å opprettholde søndagsruta (juni – august).
Søndagsruta ligger ikke inne i budsjettet og de siste 3 årene har vi vært så heldige at mange hyggelige lokale bedrifter takker ja når vi spør om de kan bidra slik at vi kan tilby den populære søndagsruta. Det er bare å ta hatten og si tusen takk! Vi skal markedsføre bedriftene godt om bord!

ang

3 av skipperne påsundbåten. F,v, Einar Birger Staknes, Jan Einar Myklebost, Odd Kvernes ( Foto: Sundbåtvesenet)

Gratis lørdagsruta er fortsatt en suksess og vi oppfordrer byens butikker etc. til å bruke dette i deres markedsføring. Sundbåten er ikke bare et fremkomstmiddel fra A til B, men også et opplevelsesprodukt – vi har mange rundreisepassasjerer! Til byens næringsliv; bruke gjerne denne muligheten ytterligere.

Vi vet at mange ønsker bedre rutetilbud, helårs gratis båt etc., men minner likevel om at det er mange muligheter for at enda flere kan benytte dagens rutetilbud.
angv goma
Sundbåten ankommer Gomalandet i Kristiansund ( Arkiv BN)

Båten begynner sin rute kl. 07.00 og siste avgang fra Kirkelandet er kl. 17.15. Vi ser at mange bruker båten som «trim» til/fra jobb, og at de opplever det som deilig med en luftetur over havna og en liten gåtur ned til nærmeste sundbåtkai. Det er ingen tvil om at enda flere har mulighet til å bruke morgenruta og ruta for øvrig. Vi har økt frekvens på morgenruta fra 07.00-09.30 så det er gode muligheter til å finne en passende ruteavgang. Rutetidene er lett tilgjengelig på sundbåtens egen hjemmeside, betalingen gjørs enkelt med Vipps og vi har mange gode klippkortløsninger.

2019 blir et spennende år hvor vi håper å komme i gang med helgeanløp på Kranaskjæret til sommeren. Det blir viktig for oss å teste dette ut i sommer for deretter å se hvordan vi kan benytte dette anløpet i sundbåtruta for fremtiden. Guidet havnesightseeing til sommeren for individuelle besøkende satser vi også videre på. Følg med!
angv ssk

Alle skippere, fra venstre: Einar Birger Staknes, Tormod Edøy, Odd Kvernes, Ragnvald Todal, Jan Einar Myklebost, Åse Karin Sæther.(Foto: Engvig Foto)

Vi utfordrer byens innbyggere til å finne «sine sundbåtavganger» og reise smart når de kan eller ta en rundtur på havna!

Velkommen om bord.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her