Myra Plast – en pioner innen plastbåter
Torsdag kveld i lokalene til Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre i Vågeveien holder Terje Holm og Asbjørn Ersvik foredrag om historien til Myra Plast.

Myra Plast var blant de første i Norge som startet med utvikling og produksjon av båter i det nye materialet glassfiberarmert plast.
plast aern f
Arnfinn Kulø med den kjente speedbåten RITA fra Myra plast. Enkelte finnes ennå her og der . ( Foto: Privat)

Det hele startet i en låve i Myra i 1956, derav navnet Myra Plast. I en bransje som var utsatt for konjunktursvingninger, ble driften videreført frem til 1990 med flere eierkonstellasjoner og lokaliteter.

Foredragsholderne tar for seg firmaets utvikling, og det blir en presentasjon av mange av modellene som ble utviklet og produsert gjennom disse årene.

Siden oppstarten i 1956 har det vært produsert over 4.000 Myra båter. Fortsatt finnes det mange tidligere Myra-modeller som er i bruk til glede for eierne rundt om langs kysten av Norge og i skandinaviske landene. Myra er et begrep i norsk plastbåthistorie.
plaset 2
En av de 4000 Myra båter er ennå i bruk . Her et eksemplar som to karer driver leppefiske med ute ved Kårvåg/ Atlanterhavsveien. ( Foto : Boa/BN)

Kanskje kommer det også noe fra etableringen i Zambia. Eivind Kulø, sammen med den ene av foredragsholderne, Asbjørn Ersvik, dro dit ned. I løpet av noen få år der nede ble det produsert 23-fots kanoer, ca. 600 i tallet, samt lystbåter, opp mot 25 fot, og fiskebåter opp mot 30 fot.

Som vanlig er det adgang for alle og det er fri entré.
Dørene åpnes klokken 18.30 og møtet starter klokken 19..

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her