Det må man si når man besøker det ex tyske kystfortet på Vevang i Eide. Anlegget ligger like nord for bebyggelsen i sentrum av bygda, og veien opp heter faktisk  Anlegget. Nå forvinner vegetasjonen, slik at det er mulig å se seg litt om her. 
anlegg 2
Stilling som inneholdt avstandsmåler , mitraljøse og lett bombekaster er det første man får øye på. ( Foto: Boa/BN)
anlegget 1
Det er nmoen hus oppover som har denne adressen , blandt annet en gjenværende brakke som er bolighus. Skiltet her inneholdt noen tekniske feil hva kanoner angår, men  det er nå i allefall informasjon her som er skikkelig i og med dette store arbeidet med hus, kaber , betong og alt annet som skaffet inntekter til mange familier her. ( Foto : Boa /BN)
anlegg 3
Her en av 4 kanonstillinger. I begynnelsen av 1941 kom det 4 stk 10,5 cm franske feltkanoner her fra 1. verdenskrig, men fortet ble omvæpnet til hurtigskytende ombygde russiske 7,62 cn luftvern innsatt 8,8 cm tyske løp. ( Foto: Boa/ BN)
anlegg 8

På  Vevang viser Liv Jorid Smørholm fram en slik 8,8 cm granat som historiesamlingen i bygda fikk for en tid tilbake- ( Foto: Boa/BN)
anlegg 4
Avslutningsvis bunkeren som ble kalt telegrafet av fastboende etter kapitulasjonen. Det er en observasjonsbunker  ut mot leia utenfor som inneholdt samband og optiske apparater. ( Foto; Brunsvikanet)Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her