Her  en Siemens 1940 telefonsentral som ble reddet ut av en bunker rett før det brant i 1994. Det var reservesentralen til Wehrmacht som stod inne i en nedrast brakke i fjellet. Utenfor var det en brakke der man til daglig opererte telefonsystemet. " Wehrmachtverrmittlung "" het denne brakken, der også mange kvinnelige betjenter  fra Kristiansund med tyskkunnskaper  arbeidet. 
redd n1
Sentalen hadde 120 linjer med direktekoblinger til  alle fort som Torpedobatterie Nordlandet, Stützpunkt Kleppen, Årsund og andre stod på tablåene. Selvsagt var også direktelinjer til Sjøkommandanten i Molde og Infanteriregimentet på Dombås. Sentralen ble plassert på Brannstasjonen for å redde den unna. Det var på høy tid. Noen uker etter brant brakken inne i fjellet, og da hadde den vært ødelagt. På bildet f.v. Jan Gabrielsen, Hans Olav Aune og Bjørn O. Angvik. ( Foto: Privat)
redd n 22
Her på brannstasjonen der en gutt med en særoppgave på skolen var oppom for å se, Hvor sentralen er nå er ukjent. Det kom en stor bil og hentet den. Det ble sagt den skulle restaureres og settes på utstilling en eller annen plass. Ukjent hvor. ( Foto: Arkiv BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her