Møre og Romsdal  Røde Kors har noen år drevet med et internasjonalt prosjekt, De siste åreene er det Minsk Røde Kors i i Hviterussland som er samarbeidsparnter. Mye av  samarbeidet er  innen “redningsarbeid, spesielt  rettet mot sjø-vannrendning.  Mannskaper fra Møre og Romsdal Røde Kors Hjelpekorps har vært i Minsk og undervist i generell strandredning ,7 personer fra Møre og Romsdal i fylket med korpslederen i Kristiansund, Gunnar Todal som var med som  leder.
min 2

, Minsk og Kristiansund Røde Kors; 1 rekke fra venstre Siarhei Prybytkouski, Andrey Boydanov, Zayats Valera, Andre rekke fra venstre ; Øystein Valde (distriktsleder Møre Og Romsdal Røde Kors), Andrey Bogdanov, Gunnar Todal (korpsleder Kristiansund), Tasiana Karpovich (tolk), Nasta Kazachonak (Foto: Håkon Bloch)

Det har  vært personnell fra Minsk Røde Kors på Møre for å lære videregåenede vannrenimng (i fjor). I de siste dagene har vi hatt besøk fra Minsk Røde Kors på en mere sosial tur. De var i Ålesund i forbindelse med Jugenfesten, og kom til Kristiansund på søndag der de var invitert i samråd med KBK og Hjelpekorpset til å være med på sanitetsvakt på fotballkamp. Mandag var det satt litt  sjø på programmet. 
min 3
Noen gjester fra øst ble droppet i sjøen fra RK Kristiansund (Rødekorsbåten i byen) på Dalasundet. Redningsskøyta RS 113 Erik Bye rykket ut og plukkett opp folket ved hjelp av sin MOB-båt. Det hele var en opplevelse for hjelpekorpsets  medarbeidere fra Hviterussland.
min 4
Redningsselskapet og Røde Kors båten samt mobbåten til RS . (Foto: Håkon Bloch)
min 1
Sanitetsvakt på KBK-Rosenborg fikk hviterussene også være med på (Tekst /foto Håkon Bloch - Raymond Hustad)