Glassverk har det aldri vært på Nordmøre, så en liten visitt i en slik bedrift er interessant. Før i tiden var det en rekke glassverk i Norge; Aasnæs og Holmen i Namdalen, Biri , Nøstetangen endel andre. I dag er det vel Hadeland og Magnor  som er oppegående. De lager designglassvarer, men ikke emballasjeglass slik som eldre glassverk gjorde. Magnor glassverk holder til ikke langt fra svenskegrensen der det startet i 1896 og overtok en svensk bedrift i 1917. 
mag 1
Her inne i Magnor glassverk der det var rent og ryddig. Ovner ble i gamle dager fyrt med trevirke, i dag er det sikkert strøm eller gass. Bedriften har også tilbud om å prøve å blåse glass selv for den som stikker innom. ( Foto: Boa/BN)
mag 2
Her to blide damer som skulle stenge da BN var innom, men vi fikk både se oss om og handle. Fra  venstre  Dorthe Nilsson og Gunhild Skaare. ( Foto: Boa/ BN)
mag 3
Her en ovn som holdes varm . Det er utrolig flotte ting som blir laget her. Glassproduksjon er en omfattende og spennende prosess - fra design og grunnmaterialet sand, til det ferdige produktet.Flere kjente designere har vært med på å utforme Magnor glassverks kolleksjon. De mest kjente er  vel Vebjørn Sand, Ari Behn, Per Winge og Per Spook. (Foto: Boa/ BN)
mag 5
Fra fabrikkutsalget der det var skikkelige flotte ting å få kjøpt. Vi ser at Glasshytta -navnet er i bruk som i eldre tider. ( Foto: Boa/ BN)
mag 7
Her fabrikkutsalget på Magnor. En tur innom her anbefales. Eidskog lys er også flyttet inn her. Hjemmeside info


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her