Eventyreren Marinus du Plessius (55) fra Sørafrika er i ferd med å gjennomføre turen A2A (Arctic too Athens). Det er et forsøk på “Solo word record jet ski for “MandelaDay””. Også en del av målet er komme inn på topp i “Guinees Book of Records” med å reise 11 000 km. alene med vannscooter. I dag var han i Kristiansund N .( Av : Håkon Bloch)
vanns 1
Marius du Plessis, tøff 55-åring fra Sørafrika som gjør mye for å skaffe midler til “MandelaDay” en organisasjon for å hjelpe barn. Dette gjennom “Gift og the Giver” foundation.
Turen startet fra Rognan (ved Bodø) og skal gå til Athen via den Engelske kanal, rundt Spania/Portugal igjennom Middelhavet og til Athen. Det er tøft både psykisk og fysiskt å gjennomføre et slikt “stønt”. Turen har navnet “Jet ski Arctic2Athens” (Vannscoote fra Arctic til Athen). Marinus har tidligere gjennomført flere slike turer, i 2003 gjennoførte han og vennen Adrian Marais en 57 dagers tur fra Kenya til Cap Town. I 2006 var det en 17 500 km. lang tur fra Alaska til Pannama (Alaska-Miami), der gikk turen langs den Amerikanske vestkysten. 
vanns 5
 Marinus du Plessi (55) på vannscooteren han skal bruke til “soloturen”.
vanns reis
Fra Nordland til Athen i Hellas er litt av en utfordring på vannscooter.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her