fre 2

Strømsholmen Sjøsportsenter`s siste båt til firmaet er RIB-en Gyda, bygget høsten 2017, en robust Polarsirkel på 27 fot og har en kraftig motor på hekken, en 300 hestekrefters Mercury, noe som gir båten en marsfart på ca. 40 knop. Firmaet driver “ Orca Expedition Trips” og båten skal primært brukes til Spekkhoggersafari i Troms, men brukes også til dykkerturer. På bilde er “sjefen sjøl” Olav Magne Strømsholm som fører Gyda. På safriene i nord bruker de tre større båter med overnattingsmuligheter som base. (tekst/foto Håkon Bloch)
fre 1
Denne lå fredag ved Gjestebrygga på Storkaia og er i skrivende stund kommet langt nordover; M/S Lovundjenta (LH 2219), 13 x 4 m., bygget ved Nord Star i Finnland i 2017. I AIS kalt “High Speed Craft”, skysbåt tilhørende Lovund Skyss som disponerer totalt 8 båter i forskellige størrelser. Lovundjenta er sertifisert for 12 passasjerer, den har som framdriftmaskineri 2 x 600 hk. Volvo Pente som gir den en marsfart på 28 knop. Den brukes som taxibåt, fisketurer, opplevelseturer og annet. (tekst/foto Håkon Bloch)
fre 3
M/S Tarebas, (LM5377), 15 x 7 x 2 m. Taretråler står her på slipen til Kristiansund mekaniske Verksted . ( Foto: H. Bloch)
fre 4
Denne polske seiler kom inn havna forleden;  S/Y Bles, hjemmehavn er Szczecin i Polen. I følge infoplakat på rekke så har den ver en periode 1972-2017 besøkt mange steder og land. ( H.Bloch / TX foto)
fre 5
" Frigg W" har levert kontainere på Høgset i løpet av det siste døgnet . ( Foto: Boa/ BN)
fre 6
Skip ved lykta på Dromskjærene lørdag. Navn ukjent (Foto:  Boa/BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her