I dag 2. juli er det 125 år siden den førtse hurtigruta begynte å gå på kysten. Det startet med " Vesteraalen" dampskip 1893 med rute fra Trondheim til Skjervøy i Troms der 9 stoppesteder var satt av i seilingene. I dag går rutene mellom Bergen og Kirkenes. Dagens jubileum ble åpnet aV alt plastbestikk OG  plasttallerkener ble båret av skipene og på land. 
125 aar b
Vi gjør litt stas på det eldste skipet som går i rute ennå. "Lofoten" er det og den er fra 1964. ( Foto: Tom Einar Felberg)
125aar 2
Harde tak og store tap under krigen da hurtigruter ble senket av allierte fly, motortorpedobåter og ubåter. Tyskerne trengte transport og her har de satt luftvernsskyts på gamle " Lofoten" fra 1932, og den overlevde krigen. ( Foto: Ukjent)
125 aar 6
Typisk Kristiansunds-bilde der " Lofoten" har vært inom en tur. ( BN arkiv)
125 aar 7
Fint å reise med gamle skip som her over Hustadvika. ( BN arkiv)
125 aar 8
Fint å reise med gammelt skip som " Lofoten" over Hustadvika i lit trøffere vær også.  Hurtigrutedriften har alltid vært statsstøttet. I startåret fikk de 70. 000 kroner . Kystruteavtalen fra 2012 til 2019 er på 5, 12 milliarder kroner, og nye moderne skip vil komme etter hvert. Mange håper " Lofoten" får være i fred. ( BN arkiv)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her