Det lå  to taretrålere på Vågekaia grunnet dårlige værmeldinger forleden.  Det høstes primært to arter tang og tare i Norge; grisetang (på grunna) og stortare (vokser ned til 10-15 meters dyp). Det er også snakk om begynne å høste fingertare (vokser på 1-2 meters dyp). På gode felt fylles en taretråler på 3-4 timers tråling.  Det finnes da 10-20 kg. fersk tare pr. kvadratmeter.
tarra kA
'
M/S Suletrål, (LK3774), 15 x 6 x 2 m., hjemmehavn er Florø. Båten er bygget i Haugsbyga i 1987 og har en lastekapsitet på 90 tonn tare. Rederiet er Sletrål A/S, den ligger her på Vågekaia nære Johnsenhuken. (TX foto/ Håkon Bloch)
 M/S Sjøalg, (LM5431), 17,7 x 6,5 x 3 m., bygget ved Heinsa Mek. Verksted, Kristiansund i 1975 og har en lastekapasitet på 110 tonn tare. Eier er FMC Biopolymer A/S. Her ligger den på Vågekaia utenfor “Bygg og Jern”.
Tidligere fraktet taretrålerne “fangsten” til mottak på Smørholmen i Vevang. Nå leverer de direkte til fraktebåter som har en maskin på dekk som kutter taren i småbiter før den går i lasterommet. (om det tilsettes noen stoffer vet jeg ikke). Her på bilde er det  taretråleren M/S Tarehav som har levert taren til M/S Bona Sea, også M/S Bona Safir brukes også til frakt av tare. For det meste fåregår denne omlastingen ved Fiskeribasen. Taremottak 2014 Vevang/Smørholmen