I kveld klokken 19 er det kåseri om den store Aspa-slekta fra Aspøya i Straumsnes. Før i tiden var dette en storgård viden kjent. Kåseriet foregår i Håndverkerforeningens lokaler i Fosnagata i Kristiansund. Vel møtt.
ott ro

 

Dette er Ottar Roaldset. En meget kjent lokalhistoriker på Nordmøre. Fra Torjulvågen. Tema for Ottar Roaldset er ASPASLEKTA. Fra Aspøya. Det var en storgård der i tidligere tider. Et sted som oppfostret mange sentrale personligheter i norsk historie. En slekt med internasjonale kontakter. Erkebiskop Olav Trondson var født på gården Aspa i Straumsnes. Født i 1405 og valgt til erkebiskop i 1450. Men det var mange flere i denne slekta som reise utenlands for å skaffe seg utdannelse og etter hvert gode stillinger i Norge.
De kan lese mer om dette i årboken fra 2017 og i årbøker fra 1988 og 1995.
Men Ottar Roaldset forteller levende mer om denne slekta. En slekt som mange på Nordmøre er stolt av å tilhøre. En slekt med «Status».
Det blir flott å være sammen med Ottar denne kvelden.
 
Som vanlig blir det utlodning og en enkel servering. De blir også salg av bøker.
Nordmøre Historielag er interessert i flere medlemmer. Ta kontakt med oss gjerne via hjemmesidene våre eller på møtene.
 
Neste møte er mandag 16. mai kl. 19.00 med Paul Bakkmyr og Grips historie.
Nordmøre Historielag er interessert i flere medlemmer. Ta kontakt via hjemmesiden om du vil bli medlem eller gi beskjed på møtene.
Hjemmesidene finner du her: nordmorehistorielag.no og eposten er: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her