Det er heller sjelden å se folk samler sammen tang i fjæra for å bruke det til noe. Men tang er ikke dumt å bruke som jordforbedringsmiddel. Vi kom tilfeldigvis forbi  en kar som holdt på med det ute i fjæra ved Kuholmen på Atlanterhavsveien forleden.
jor 1
Tang tilfører jorden både struktur, kalium og mineraler; og visstnok noe nitrogen, men ikke så mye. Tang kan brukes som jorddekke, men skal også være super å grave ned i jorden om høsten, for altså å gi bedre jordstruktur og næringstilskudd før neste sesong. Her ved Kuholmen hvor store mengder flyter i land. ( BN foto)
jor 2
Trygve Siira fra Råneset i Averøy skulle bruke tangen i jorda. Norge kan utvikle tang- og taredyrking til en ny, stor næring. Industriell dyrking av tang og tare gir muligheter for produksjon av en biomasse som kan være utgangspunkt for mange ulike produkter og som kan bidra til å gjøre Norge mer selvforsynt med mat, fôringredienser og bioenergi. (Foto:BN)
jor 3
Det var nok å ta av her, men fjæra var litt råtten grunnet mangel på vanngjennomstrømming etter sundet her ble fylt med masse rundt 1987. ( BN foto)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her