Pressemelding fra Averøy Industripark, Smevågen.

Songa Enabler blir rigg nr. 10 til Averøy Industripark Songa Enabler blir den tidende riggen som blir betjent av Averøy Industripark i løpet av firmaets korte rigg-historie, som startet med den første riggen i 2015. Transocean har igjen valgt Averøy Industripark i forbindelse med at Songa Enabler skal utføre mellomklassing. Landligge vil skje mellom to brønnjobber. Songa Encourage lå til kai hos oss for samme jobben i februar. Nå er det Songa Enabler sin tur for å gjennomføre denne jobben. Dermed blir det et lite jubileum for oss nå når Songa Enabler blir den tiende riggen som Averøy Industripark betjener ved sitt verft, sier Frank I. Ellingsen. 

enmab

Rigg nummer 10 til Smevågen lørdag. " Songa Enabler". Fredag er den vest av Ålesund. ( Foto: buendiaphotography/ Youtube)

Jobben har en varighet på ca. 10-12 dager og det vil være mellom 250-300 personer i arbeid under prosjektet, inkludert 70 dykkere og mannskapet ombord. Riggen er forventet å ankomme Bremsnesfjorden i morgen, lørdag 31.mars og vil være ferdig fortøyd ved vår kai 1. påskedag, 1.april 2018. Fra før ligger flotellet Safe Zephyrus til kai for mobilisering til jobb ute på Johan Sverdrup-feltet. Under perioden begge riggene ligger til kai vil det være nærmere 350 personer som er sysselsatt innenfor for portene til industriparken. Averøy Industripark ligger meget strategisk plassert i forhold til både Nordsjøen, Barentshavet og Norskehavet med lokalisasjon midt i Norge. Med kort avstand og enkel innseiling fra skipsleia. Averøy Industripark sine fasiliteter med dypvannskaier, landstrømsanlegg med meget god kapasitet for rigger og store verkstedhaller er yarden meget egnet for rigger og fartøy som kommer inn for mobiliseringer, verkstedopphold eller reaktivisering

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her