I går  har Kultur- og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal delt ut diversen midler til fartøyvern. For de som har stått på for brannbåten " Slukk 2" må det være en glede å høre at båten har fått tildelt den nette sum av 379,000 kroner. Båten har vært ute av tjeneste siden 1987, men er tilkalt på større branner ved havna etter den tid. Siste år har den vært flaggbåt på havna 17.mai.
kaa 1w
Brannbåten jkom til Kristiansund fra Nylands Mek. verkstd i Oslo i september 1939 og havnet så å si midt i bybrannen i 1940. Her i Vågen i 2011 da vraket av ferga " Rjånes" fra 1936 ble hevet. I den var det ikke nye botvon. " Slukk 2 " er i bra stand, godt hjulpet av ildsjeler i brannvesenet. ( Arkiv Brunsvikanet)
kaa 1
Pensjonert brannmann Kåre Tømmervåg har holdt på mye her med brannbåten. Maskinen er er Paxman Ricardo, engelsk diesel som var laget fra 1930 årene. I dag er det mangel på reservedeler; mye må repareres og lages manuelt forsto vi. Ellers er masknrommet i skjønneste orden. Pumpene her sendte i sin tid vannstrålen over buen på den gamle Nordsundbrua, og det er 16 vannutak for slanger på dekk. ( Arkiv Brunsvikanet)
video slukken