Det er usedvanlig stor fjære for tiden, eller mars-fjære som også sies. Når det er høytrykk på denne tiden kan det bli ekstremt lavvann i havet. Det går mot vår. I slutten av denne måneden er det å stille klokka 1 time fram igjen. Enda en vinter begynner snart å ende forhåpentligvis.
tifjoer
Man kunne gå midt ut i Sveggesundet virket det som. Sundet var veldig grunt i gamle dager, men i 1899 ble det foretatt stor mudring gjennom sundet slik at båtrutene mellom Nordmøre og Romsdal kunne gå uhindret her. ( Foto: B. O. Angvik)
1906
Her et bilde Edgard Kristiansen spurte om på FB. Det er et postkort fra Sveggesundet etter mudringen i 1899, dateres mellom 1899 og 1907.  I bakgrunnen Lervika på den tid.

Jørgen Strand i Skipsfartshistorisk skriver: Dette er "Nicolay H. Knudtzon", bygget i Sverige i 1880, innkjøpt til Kristiansund i 1883 og satt inn i en ny dampskipsrute fra Kristiansund og sørover til Eresfjord. Skipet forliste ved Svellingen i Nord-Frøya 23. januar 1907. Da gikk skipet i ruten til Møre Skjærgaards Dampskibsselskab. 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her