Lørdag 3. mars åpner Nordmøre museum den nye utstillingen som handler om Christian Johnsens liv og hvordan den suksessrike klippfiskeksportøren bodde i Kristiansund. Utstillingen vises på Kaffebrenneriet Patrick Volckmar i Kristiansund.
johnsen

 Christian Johnsen foran boligeiendommen bak og Johnsenbrygga. ( Dette var i havna utenfor dagens Nordmørskafeen) En gang en veldig betydelig herremann her. ( Fotoer: Nordmøre Museum)(BN montasje)

På Nordmøre museum er Christian Johnsens liv tema for denne utstillingen. Johnsengården lå omtrent der Spar/Trafikkteminalen ligger i dag. Gården og brygga brente ned til grunnen under bombingen av Kristiansund i april 1940. Museet har en stor samling av foto og ønsker i økende grad å åpne våre arkiver og samlinger for publikum. De flotte interiørbildene ble tatt av fotograf Ole O. Ranheimsæter i 1895-1905. Christian Johnsen (1828-1893), var sønn av en skipsfører. Han begynte sin handelsutdannelse i Spania som 15-åring og arbeidet som kargadør. Johnsen bosatte seg i Kr.sund i 1854 og etablerte egen forretning for klippfiskeksport og fiskeprodukter på Nordlandet. På kort tid ble han landets nest største klippfiskeksportør - etter konsul Nicolay H. Knudtzon III. Var Christian Johnsen som startet med “skinn- og beinfri” fisk i fargeglade blikkbokser. Johnsen eide fra 1857 Milnbrygga - i dag Norsk Klippfiskmuseum, var direktør i Kristiansund Sparebank, var involvert i bypolitikken som bystyremedlem i årene 1865-92 og var ordfører i tre perioder.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her