Utgravingen av den sprengte kjelleren på Rjukan og alt rundt sabotasjeaksjonene mot tyskernes atombombeutvikling er stort globalt sett. Telemark fylkeskommune satser på dette prosjektet med utgraving av denne kjelleren på " vannstoffen" som var i forbausende god stand etter " dynamittbehandlng" og radering ut av denne delen av norsk historie i 1977. Nå blir det museum. Folk strømmer til for å se.
vannst
AMERIKABESØK: Eventyrslottet Vannstoffen kunne måle seg med både Slottet og steinskulpturer i Frognerparken hva angår attraksjon. Her har Rjukan  fått besøk fra Amerika på slutten av 1960-tallet. En tur til Våer hørte med. Et strålende bilde i duse farger foreviget mens landskapet lå i en trolsk dis. Dette var før fabrikken ble sperngt i filler. Nå oppstår den igjen i en eller annen form.  (Foto: Ø. Klonteig fra Bjørn Iversen)
vanmst 2
Vårt hjemlige hemmelighetskremmeri med masse interesse er denne avlåset  bunkeren under hus og  jorden i Kristiansund med nærmest intakt utstyr som er besøkt av mange utenlandske museer og organisasjoner siden funnet i 1991. " MGW M 19/ Regelbau 633 Bunker. Det hadde vært noe å skilte med. Interessen er upåklagelig. ( BN arkiv)