I dag skipes to svære traverskraner fra kaiene til Averøy Industripark på Bremsnes. Triplex på Hendholmen, eller Mac Gregor Triplex Norge A/S  som det nå heter,  har produsert kranutstyret. Det skal til Kleven Verft på Sunnmøre. En stor lekter med spesialutstyr tar det ombord.
52 a
Ved 12 tiden er det to kranene kommet ombord i lekteren. De veien 150 tonn hver. Delene er sveiset på Grønnes Sveis i Romsdal. Testingen og rørlegging samt datastyrine er foretatt på Hendholmen . Kranene er satt sammen i hallene i Smevågen som tilhører Averøy Industripark. ( Foto: B. O. Angvik/ BN)
52 b
Kranene her skal stå på¨rekkene ombord på fartøyer og løfte tunge ting på dekk. Under det gule spesialkjøretøyet for løfting/ flytting  som kan styres alle veier og som er fjernstyrt. Det tilhører Ulstein Verft som er her med utstyr for transport. ( Foto: B. O. Angvik BN)
52 c bn
T.v. Frank Ellingsen leder for Averøy Industripark og Lars Olav Fiske, prosjektleder på Mac Gregor Triplex  Norge . Fasilitetene her i Smevågen passer bra når store oppgaver skal løses.  Flere har benyttet seg av haller, uteområder og kaianlegg til forskjellige operasjoner. ( Foto: B. O. Angvik)


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her