Det har flere ganger vært spurt etter den gamle fiskebåten " Ludo" og dens skjebne. Sist i dag mandag på Bruhagen Kafe. Så mye er ikke å finne, men den som har sett båten får aldri mer se den igjen. Under storsildfisket drev den som hjelper; d.v.s, den ble tilkalt når man gjorde store sildekast og ikke klarte å få med seg alt på egen kjøl. Silda som hjelperne tok fikk de beholde og selge. God butikk enkelte ganger. Da silda var omtrent fisket opp i 1971, forsvant den geschäften . 
ludo
Her er Ludo M-45-AE ( 1960-70 bilde)lasta med sild. Vi ser Nordkapp-platået i bakgrunnen. De som vil kan lese meir om båten til Br. Kristiansen fra Aiure  i Leo Oterhals boka " Utror". "Ludo" ble bygget 1902. Siste eier var Georg fra Fossheim, Stonglandseidet. Denne hadde en liten bunnskade etter en grunnstøting, så de plukket bare noen deler før de senket henne utenfor Svolvær. Det var den historien. ( Foto. Nprdmøre Museum arkiv)
ludo 2
Her Aure-rederiet Kristiansens " Nortreff" fra 1970 tallet som var noprges største ringnotbåt på den tiden. ( Nordmøre Museum)
ludo 3

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her