Brannvesnets forebyggende avdeling har inspisert noen av byens utsalg. Når publikum eller fyrverkerikjøpere ikke respekterer skiltene om brannfare, men alikevell røyker i handlekøen, er det fare på ferde. Det er ikke lov med åpne flammer og røyking innenfor 5 meter fra slike lager og utsalgssteder.
feuer tor
Fyrverkeriutsalget til AG Maritime på torget. ( Foto: Håkon Bloch)

I henhold til brann- og eksplosjonsvernloven er salg av fyrverkerisaker, gassballonger og lignende forbudt uten tillatelse fra brannsjefen. Tillatt salg skal kun foregå i romjula. Det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri, men i anledning nyttårsfeiringa, gir politimesteren dispensasjon på Nyttårsaften i tidsrommet kl. 18.00 - 02 00.

Totalforbud i sentrum og Grip
feuer 3
Soner der alt fyrverkeri er forbudt. Hvis man går på Nordmørskaia med fyrverkeriet eller utemom sonen, så unngår man påtale og bøtelegging. 

I medhold av politivedtektene har politimesteren besluttet at det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri – herunder knallskudd – innen en sone avgrenset av havna, Langveien fra Lyhsalmenningen til Pr. Christies gate og Vågebakken til Nordmørskaia. I tillegg omfatter totalforbudet også Grip.

Overtredelser bøtelegges

Overtredelser i den sonen hvor det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri vil resultere i anmeldelse og bøter.

Værforbehold

Vi ber om at det vises aktsomhet, og at man ikke bruker fyrverkeri ved kuling eller storm.

Brannsjefen treffes på tlf. 71 57 42 50 og politiet på tlf. 02800.Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her