Jemar Norpower som bygger de velkjente Malosjarkene i Kristiansund må ta utradisjonelle  metoder for å bygge den største sjarken. Halvparten av båten står ut gjennom veggen på moteringshallen. Etter det vi kjenner til er det ennå ikke i orden med regulering av Sørholmen slik at bedriften får bygge høvelige og større produksjonslokaler- I 7 år har Jemar Norpower kjempet for å utvide. Treghet i kommunesystemet har utrolig nok satt kjepper i hjulene i en eller annen tilsynelatende  skakkjørt by som holder på å miste alt. Nei og atter nei sier vi bare. 
jma 1
Den store nye 43 fots sjarken må bygges slik her på Sørholmen. Noen må kjenne sin besøkelsestid og avgjøre regulering av området her . Bedriften har god ordretilgang for tiden, og er optimistisk. Men ny større hall under Sørsundbrua må til både for produksjonsmetodene innen fiberarmerte polyesterskrog og arbeide under tak. ( Foto: B. O. Angvik)
jma 2
Her den ruvende sjarken inne i lokalene som sikkert er fra 1960 årene. ( Foto: B. O. Angvik)
jma 3
Framover dekket. Til høyre en stor Lorentsen garnhaler på styrbord siden. ( Foto: B. O. Angvik)
jma 4
En veldig stor sjark er dette med enorm dekksbredde og ditto  det siste utstyr for forskjellig fiskeri. Kunden er fra Nordnorge. Malosjark har et veldig godt rykte der nordpå, og bedriften her har gjort lurt i å holde på navnet . (Foto: B. O. Angvik)


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her