Radio London, Radio Caroline og alle de andre

 Piratradiostasjoner i internasjonalt farvann er tittelen på fordraget som presenteres under det åpne møtet i ”skipsfartshistorisk” på Vågekaia torsdag kveld.

Foredragsholder er hentet fra egne rekker – Jørgen Strand, formann i foreningen. Kanskje prater han i takt - og kanskje i utakt - med 60-tallsmusikk som nok vil komme fra høyttaleranlegget i møtelokalene. Vi får ”gjenhør” fra flere av piratradiostasjonene som sendte popmusikk fra skip som lå strategisk plassert i internasjonalt farvann og på storskjerm blir det nostalgiske filmopptak og bilder av piratskipene.Presentasjonen er et ”gjenhør” av en tilsvarende presentasjon som foreningen hadde for tre års tid tilbake, dog i en litt annen ”innpakking”..
radio
Radioskip som også nordmenn lyttet på da tiden av analog. ( Foto fra NSSN)

Det er sykdomsforfall hos foredragsholder for det opprinnelig planlagte programmet som er årsaken til at det nå blir litt ”back to the sixties”.

Kanskje litt ”aktuelt” likevel, TV2-serien om Radio Merkur hadde søndag kveld kommet så langt i fortellingene at kampen mot myndighetene har tilspisset seg.

Som vanlig; fri entré og åpent for alle.

Dørene åpnes ca. kl. 18, mens møtet starter kl. 19,00.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her