Den tidligere brannbilen , BV 12” (Internationalen 1971 modell) er på vei tilbake til brannmuseet i Kristiansund forteller Tor Ove Rød til BN i forbindelse med Brannverndagen.  Venneforeningen til Brannmuseet sporet bilen til Oslo hvor eieren hadde fått bud på kr. 30.000 på bilen. Da eieren fikk vite at bilen var ønsket tilbake til byen fikk de bilen gratis . Da står det igjen å få fraktet bilen til byen. Foreningen mangler penger så de oppfordrer publikum til å støtte Brannmuseet via Vipps en venn 47283884, eller kontonr. 3930 06 724 97 Brannmuseet begynner å få en betydlig stall  av tidligere brannbiler som har vært i byen. De har også vunnet priser for godt bevart bilmateriell i Kristianmsund. 
wae 2
Denne Internationalen var i brannvesenet fra 1971 til 1981 da en Mercedes ble innkjøpt. Bilen her hadde noen veldig bremseproblemer rundt 1981. Den ene framhjulet låste seg omtrent, noe som man ikke ble kvitt. Men nå kan den havne tilbake som veteran, og man trenger støtte til dette. ( Foto: Håkon Bloch/ KBR/ historielag)
wae
Dette bildet er fra desember 1973 der Internationalen fikk sin ilddåp med brannen til Arnt A. Wærnes på Nordlandet. ( Arkiv BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her