Her noen bilder som tyske soldater har tatt ute ved leiren i Nerlandsdalen i 1942. Bildene avslører litt nye ting i krigshistorien her i byen. De er kopiert med en mobiltelefon, så kvaliteten er så som så. Storparten av de som ble sendt ut i krig fikk med seg et fotoapparat av foreldrene. Permisjoner til hjemlandet var vanlig, akkurat slik som her.  Derfor finnes sikkert endel foto fra krigstiden ifra Kristiansund  i albumer. Men ingen vet hvor de stammer fra kanskje. 
brakk 1
Slik så det ut i krysset Bremsnesveien -Mestergata i 1942. Det store huset her er kjøkkenbrakken der alle gikk for å få mat. Nede ved sjøen i Nerlandsdalen var det en leir for polakker som arbeidet ute på festningene. Det var runde simle brakker i en helt annen standard. Etter krigen ble NS medlemmer fengslet en tid her i brakken på bildet ( Foto fra Tor Åge Zdrinka)
brakk 2
Fra Nerlandsdalen i 1942. I  bakgrunnen Klubbneset. ( Foto: Tor Åge Zdrinka)
brakk 3
Tysk brakke med merkverdig bygg i bakgrunnen i området Nerlandsdal-Mestergata. ( Foto: Tor Åge Zdrinka)
brakk 4
Brakkehuset var bygg for brevduer, noe som er nytt i krigshistorien her i byen. SDlike brevduer ble benyttet av de allierte og tyskerne. Faktisk finnes eksempler på at meldionger er kommet fra gjennom fiendeland og reddet større troppeansamlinger ved at opplysninger kom fram. ( Foto: Tor Åge Zdrinka)
brakk 5
Foto fra sykehusområdet nedover mot byen vinteren 1942. Det var en veldig kald vinter, På Nordholmen på Goma fyres det godt i fabrikken  om det var fiskloim elelr smør .( Foto: Tor Åge Zdrinka)
brakk 6
To tyskere og røykepause. De var heldige de som kom til Norge. Stort sett ren livsforsikring det. Dette er i dagens Mestergata. Bakrgunnen er husene i øvre del av Marstrandsgata. ( Foto: Tor Åge Zdrinka)


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her