M/S With Junior kom lørdag ettermiddag inne på havna, uten å legge til kai heiste de fra dekkslasten en tangskjærer på sjøen. Den ble hentet av en liten slepebåt (tilhører kanskje KMV), denne slepet tangskjæreren til KMV (Mollan) hvor det også ligger en på slipp.
tan 1
Tangskjærer i Vågen. Litt av en innretning. ( Foto: Håkon Bloch)
tan 2
På slip er enda en slil tangskjærerinnretning. ( Fotpo: Håkon Bloch)
tan 3
Den verneverdige sundbåten S/B Rapp ligger også på KM  for noe vedlikehold, inklusive behandling mot rust, maling etc . Det er KM som har fått en mann fra NAV til slikt arbeid. For venneforeningen som steller med båten er det bra. ( Foto: Håkon Bloch)
tan 4

Det tidligere millitære langangsfartøyet “KNM Sørøysund”, ( nå M/S Sørøysund) , 52 x 10 x 1,8, .Kommando strøket i 2003.  Bygget ved  Mjellem  & Karlsen AS , Bergen, sjøsatt 1971 og heist kommando 2. mai 1972. Da var klassen Reinsund-/Tjeldsundklassen. I 1995 bygget om og forlenget med 8,4 m.. ved Troms Skipsverft.  Montert 22 t. dekskran. Ny klassebetegnelse ble Tjeldsundklassen. Er nå et sivilt  flerbruksfartøy. I sin tid ble den brukt til reinfrakting nordpå samt øvelser i brigade nord. 
Den arbeider i disse dager med å legge betonglodd på kloakkledningen fra Nerlandsdalen til  Klubba. Selve rørledingen går igjennom skipet. Hele ledingen ligger og flyter i sjøen. Fortøyd i Nerlandsdalen og løs i nordenden for at de kan jobbe friere.  (Tekst foto Håko0n Bloch)