90
 Det var  M/S  Hellen, L 4512, 16,1 x 3,8 x o,8 m., bygget i 1996. Stridsbåt 90 N, sorterer i forsvaret som landgangsfartøy derfor L i “pedantnummeret”.  Opereres av Marinens Jægervåpen (Kystjjegerkommandoen (KJK)). De erstatter de tidligere “Kystfortene” og er utstyrt med Laserstyrt Sjømålsversjon av Hellfiremissilet, med en rekkevidde  på ca. 8 km. Av andre våpen kan nevnes 3 stk 12,7 mm. maskingevær, kan også ha 1 stk 81 mmn. haub. Den er bygget ved Dockstavarvet i Sverige. Når de buker rakettsystemet setter de personell med batteriet på en holme for selv å forsvinne i skjærgården. Den har til framdrift 2 x Scania vannjett på 1256 BHK som gir den en fart på 40 knop. (tekst/foto Håkon Bloch)
90n c

M/S Dyrøy, 43,1 x 9,5 x 3,5 m., bygget i 1964, Ro_ro/passjerbåt = bilferge, hjemmehan er på båten Trondheim, men i AIS Tromsø. Tilhører rederiet Torghatten nord. Ligger her ved Kristiansund Mek. Verksted (Mollan).

90 b
Flåten med utstyr ved boreplattformen i Bremsnesfjorden er tatt i land og er på vei sørover med slepebåten " Sirius". ( BN bilde)
90 d
M/S Simon Princess, 42,3 x 10 x 4.9 m. bygget i 1981, hjemmehavn er Hammerfest, i AIS oppgitt til Cargo. Det er en tidligere Standby Safety Vessel brukt innen offshorevirksomheten. Båten ble for en stund siden opprigget  med avlusningssytem ved KMV (Mollan), utstyret var fra Stranda Prolog på Averøya. Det hele er et prosjekt i regi av Møre Maritime i Kristiansund som har flere prosjekter innen oppdrettsnæringen. Den har tidligere hett M/S Grampian Pioner. (tekst/foto Håkon Bloch)
90 e
Sydgående hurtigrute M/S Richard With tutet om kapp med kirkeklokkene i Nordlandet kirke (ringte inn Pinsen) Her i  Markussundet. ( Håkon Bloch)
90 g

Denne passerte fra Griphølen og inn Talgsjøen vest for Langholmene på vei til Sunndalsøra. M/S Ben Nevis 180 x 30 x 10.7 m., bygget i 2014. Det er en Bulk Carrier med Marshal Island som flaggstat. ( Foto: Håkon Bloch)