Lions klubb rydder stien og trappen opp til radarbunkeren oppe på haugen på Klubba. Et litt glemt anlegg for de fleste dette , men i sin tid imponerende teknologi der selv pasienter på det tyske sykehuset i Karihola husker å ha sett da undertegnede var på besøk nede i Tyskland. Historien rundt 2. verdenskrig blir mer og mer interessant for yngere generasjoner, men alt er fortiet stort sett av byens myndigheter etter krigen.
wasser
Deltagere fra Lions klubb har kappet og rydde stien og trappene opp til den svære radarbunkeren på haugen på Klubba. Ukjent hvem som er på bildet. ( Foto: Eddy Gjengstø)
wasser m
Her et bilde fra 1945 der folk kom for å se de svære bygg og installasjoner oppe på Klubba. Bunkeren krevde 1450 kubikkmeter med betong, ikke lite arbeide å få opp på haugene bare det. Dette var en varslingsradar for fly  med opptil 130 km rekkevidde. Wassermann S var betegnelsen av denne med en rundt 40 m høy mast. I dag er alt borte, bare bunkeren står her til evig tid. Dokumentasjon finnes dog . Bl. annet  i (Arkiv BN)