Fredag 5. mai 2017 kl 18:00 inviterer Aalesunds Museum til bunkervandring på Aksla. Det er Jan Olav Flatmark som vi lede vandringen. Jan Olav Flatmark har lenge interessert seg for den lokale krigshistorien, og har skrevet flere bøker om okkupasjonstiden i Ålesund. Møt opp på Fjellstua klokken 18:00 og få innblikk i lokalhistorien. Ta med sko, varme klær og gjerne en lommelykt. Arrangementet er gratis og det selges varm kaffe under vandringen. Slik gjør de i Ålesund med krigshistorien. I Kristiansund er ikke dette historie og har aldri vært det. Unntatt er en nødtøftig venneforening som kjemper for å eksistere i Kvalvik fort.

batt 1

Torsdag kveld var det spyling og rengjøring av en stor bunker oppe å¨fjellet Aksla ved Fjellstua før morgendagens omvisning der historikeren Jan Olav Flatmark i Ålesund Museum skal gjenomføre. ( Foto: Brunsvika net)
*batt 2
Det er køyplass til 21 mann i bunkeren. ( Foto: Brunsvika net)
batt 3

Det var hyret inn skikkelig utstyr fra Slamsug A/S til rengjøringen av bunkeren.
batt 4
Her er kommandobunkeren til Artillerigruppe Sunnmøre som kontrollerte alle kystbatterier. Tilsvarende bunker i Artillerigruppe KristIansund ligger nedgravd og utilgjengelig bak Karihola Barnehage. "Batl. Gefechtsatnd" er betegnelsen og er litt annerledes enn Aksla, men er bygget i samme styrkeklasse, men jar panserkuppel utkikkspunkt utpover Karihola festningsområde.  I morgen er det omvisning i alle kjente anlegg her; når vi sier kjente så skal det finnes et bunkeranlegg som ikke er oppdaget her etter tyske opplysninger, står det i skriv fra Ålesunds Museum. Det får sikkert de frammøtte høre om i morgen. ( Foto: Wigdis Herstad)
batt 25
Her inne er det mest sannsynlig sjakt opp til to MG ringstand ved trappene opp til Aksla. Om det blir åpnet her er ukjent. Bunkeren er låst-( Foto: Brunsvika net)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her