eimb 4

"Gularøy" fra Sveggesundet stimer nordover til Trøms sammen med en rekke andre fiskebåter for sildefiske på norsk vårgytende sild i Troms. I kveld lørdag er de kommet til Finnsnes. ( Foto: Oddgeir Skjevling)
eimb 2

M/S Fiskebank, M-101-SM, 53 x 12,5 x 6,4 m., bygd i 2004, hjemmehavn er Kristiansund.  I AIS oppgitt som Fishing Vessel, Trawler. Den driver trålfiske etter pelagiske fiskearter som kolmule, lodde, sild, vassild, makrell og tobis. Denne båten er ny for Partsrederiet Hopmark A/S , Vikan på Smøla. Det er den tidligere danske tråleren M/S Ariadne, L 303 som sorterte på listen over Danmarks 20 største fiskebåter. Ligger i disse dager ved Kristiansund Mek. Verksted (Mollan). Den tidligere Fiskebank er solgt fra Smøla for noen månder side og heter nå  M/S Håflu i rederiet Håflu A/S. Smølarederiet har også M/S Fiskebank 1 som driver en kombinasjon av trålig og kvalfanst. (Tekst/foto Håkon Bloch)
eimb 1
"Vidfoss" utafor Sveggen lørdag. Gikk nordover til Tromsø etter planen. ( Foto: B. O. Angvik)
eimb 3
M/S Liafjord, H-3-F, 64 x 14 x 6 m., kombinert snurper og tråler levert fra Eidsvik Skipsbyggeri A/S i Uskedalen til Libas A/S, (Liegruppen Fiskeri A/S) i Straume den 28. september 2012 som byggenummer 76. Skroget er bygget ved Western Baltija Shipyard i Litauen. Når det snakkes om prisen på et slik nybygg så er 180 mil. kr. blitt nevnt. Hybrid fremdriftmaskineri er en Wãrtsila dieselmotor på 3000 kW  og en Wærsila dieselmotor på 1665 kW, (1 hk = 0,736 kW)( totalt framdrift på ca 6400 hk.). Lastekapasitet på RSW er på 1650 tonn. Fartøyet er innredet for totalt 14 personer. Den er søsterskipet til M/S Ligrunn bygget ved Hellesøy Verft A/S på Løfaldstrand. (Tekst/foto Håkon Bloch)