Oppmykingen av forholdet til Kina kommer godt med på Jemar Norpower også. De lager blant annet arbeidsbåter som kineserne vil ha. I tillegg produseres den landskjente Malo-sjarken. Det navnet tør ikke bedriften fjerne innen fiskeriene i Norge og ellers utover i mulige salgsland. Området ønskes utvidet, men etter det vi forstår er det mangel på forståelse og mye treghet i behandlingen av forespørselen og planene fra kommunal side ifølge disponenten på bedriften.
joe

Det ble luftig på Sørholmen da brygga ble revet. Bakdelen er at man fikk veldig mye mer vind på flytebryggene. Det kunne man tildels jobbe i sterk vind grunnet at brygga ga le for vestaværet. Hallen bak her skal også bygges om og utvides får vi fortalt av disponent Johannes Ersnes. ( Foto: Bjør O. Angvik)
joe 3
Her fundamentene til brygga. Mulig kommer det tanker for spylevann fra bunnstoff på båter her nå. ( Foto: B. O. Angvik)
joe 5
Ny Malo 36 som skal til fiskere i Aure.  Utrolig utvikling for disse sjarken. Tre enkeltmannslugarer i meget bra standard på en 36 fots båt lot seg gjøre med tverr baug og økt bredde. Sjarken er 4,5 meter bred, og ruller på dekk og annet utstyr kan styres av en mann med et sinnrikt dreibart manøverhendel-tårn på dekk.( Foto: Bjørn O. Angvik)
joe 6

Johannes Ersnes viser oss en sjark som skal til Oslofjorden. Båtene er blitt makant bredere de siste år. Man kunne på denne her gå fram på baugen ved siden av rorhuset. Sikekrt og greit. Det var en pilot i Norwegian som skulle ha denne. På dekket var det levendefiskbrønn for eksempelsvis leppefisk eller annen. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
joe 1
Her på dekket av båten som snart skal til Aure. Det er en stor 36 foter må man si. ( Foto: B. O. Angvik)
joe 7
Arbeidsbåter og sjarker som skulle til Kina, Østandet og en annen destinasjon. ( Foto: B. O. Angvik)